Виставка та мистецький аукціон

142
12 травня о 14-тій годині у великій виставковій залі музею відбудеться відкриття виставки творчих робіт учнів та майстрів навчально-виробничої гончарної майстерні Опішнянського державного художнього ліцею імені Василя Кричевського.

Виставка має назву “Арт Фронт”. Вже чверть століття Ліцей є потужним центром збереження, відродження та розвитку українського народного мистецтва, зокрема традиційного гончарства. За ці роки заклад став відомим і упізнаваним як в нашій державі, так і за її межами. Популяризація культурної спадщини нашої нації та своєрідним мистецьким фронтом, на якому успішно працює творчий колектив Ліцею. Виставки, майстер-класи, творчі проєкти, мистецькі акції, – всі ці заходи за ініціативи та участі закладу презентують українську культуру й мистецтво найвищої проби. Від початку російської агресії 2014 року митці Ліцею займаються благодійною волонтерською діяльністю, спрямованою на допомогу ЗСУ. Акумульовані кошти спрямовуються на придбання необхідного військового обладнання. Задля того, щоб придбати черговий прилад нічного бачення для воїнів 81 окремої аеромобільної бригади в рамках урочистостей відкриття виставки «Арт Фронт» відбудеться благодійний аукціон з продажу авторських художніх творів митців Ліцею. Серед лотів ужиткова й декоративна кераміка, текстиль, живопис, розписані гільзи, тубуси від гранатометів, ящики від боєприпасів, які у вправних руках майстринь стали артоб’єктами.
Запрошуємо поціновувачів всього українського завітати на виставку «Арт Фронт» та мистецький аукціон, надихнутися творчістю і вкотре переконатися у тому, наскільки багата талантами наша Україна! Закликаємо кожного зробити свій внесок у наближення Перемоги й придбати художній авторський виріб! Буде цікаво, затишно та емоційно!