16 січня долучаємось до Міжнародного флешмобу #MuseumSelfieDay!

208

Шановні друзі! Нагадуємо вам, що  16 січня 2019 року відбудеться Міжнародний флешмоб музейних селфі. В Україні цьогоріч акція пройде вже вп`яте. У 2016-му році до Міжнародного дня музейного селфі долучалось близько 50 музеїв, у 2017-му – понад 60, у 2018-му – 65. Наш музей братиме участь у акції втретє.
Започаткована європейським проектом  Culture Themes у 2014 році, акція з кожним разом знаходить все більше й більше шанувальників, адже вона проста до неможливого (бо всі ми робимо фото щоразу, як відвідуємо музеї) і дозволяє учасникам розказати про свої улюблені музеї, а самим музеям – отримати безоплатну і найдієвішу рекламу.
Минулого року співробітники та відвідувачі Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка  вдруге взяли участь у Міжнародному флешмобі музейних селфі. Безкоштовно зробити селфі (фотопортрет власноруч) на будь-який мобільний пристрій (планшет, чи мобільний телефон), який працює без спалаху, на фоні чи поруч з улюбленим експонатом, у зимовому саду, навіть просто на фоні музею, та опублікувати фото у Facebook, Twitter та Instagram із хештегом #MuseumSelfieDayЯрошенко, прийшло чимало бажаючих. 
Отже, у середу, 16 січня 2019 року, усі бажаючі зможуть безкоштовно зробити селфі (фотопортрет власноруч) на будь-який мобільний пристрій (планшет, чи мобільний телефон), який працює без спалаху, на фоні чи поруч з улюбленим експонатом, або  навіть просто на фоні музею, та опублікувати фото у Facebook, Twitter та Instagram із хештегом  #MuseumSelfieDayЯрошенко.
Акція має два застереження:
– категорично заборонено використовувати спалах при фотозйомці, адже це шкодить музейним раритетам;
– зроблене в музеї селфі не можна використовувати як інструмент політичної агітації чи протиборства.
Селфі можна надіслати на пошту музею gallery.poltava@gmail.com , або в особистому повідомленні у Facebook, чи Twitter . Ми залюбки викладемо їх на сторінці! 
А автора найцікавішого чекатиме сюрприз! Минулого року це були квитки на виставу)